Musicians

Jean-Loeck van Kollenburg, Drums

Jean-Loeck van Kollenburg, Drums
Als zoon van een pianist/zanger groeit Jean-Loeck op met muziek. Op zijn 8e jaar begint hij met pianospelen, maar al snel raakt hij ook gefascineerd door de drums. Daar begint hij een jaar later mee. Beide instrumenten bespeelt hij sindsdien vrijwel dagelijks: de piano voor quasi klassieke improvisaties, de drums voor het begeleiden van melodische rock, blues en funk.

De piano biedt de harmonisch/melodische golflengte, die in de jaren "80 verder ontwikkeld wordt door zeven jaar onderricht bij muziekpedagoog Eduard Hom. Door de jaren heen improviseert Jean-Loeck als freelance pianist bij menige party/receptie maar doet bijvoorbeeld ook een poetisch programma met zanger/dichter Dennis Coenraad. De laatste jaren komt de piano vooral van pas in de eigen homestudiowww.jean-loeck.nl.

De drums raken een hele andere golflengte: daarin kan hij energie in ritme kwijt. Tijdens zijn studententijd drumt Jean-Loeck in vrij pretentieloze bandjes zoals o.a. Dr. Bijls Medical Outfit. Sinds 1986 werkt hij samen met gitarist Ron Tijhaar en met Fujaro bassist Jan Vrijenhoek in Final Fact en later in Nix. Met deze bands is regelmatig opgetreden in de regio Utrecht/'t Gooi, maar ook verder weg in Nederland en zijn de nodige studio opnamen gemaakt.

"Het opnemen, zowel in de homestudio thuis als nu met de band, vind ik erg leuk omdat het zo'n tastbaar resultaat oplevert. FuJaRo combineert het beste aan muziekstijlen die ik waardeer en ook hier is opname in de eigen Fujaro studio in Bilthoven een belangrijke prioriteit".

Jean-Loeck speelt op:
> Pearl Export 5
> digital drums Roland TD5 en TD20

Favourites pop:
> Toto
> Joe Jackson
> Sting
> Brian Ferry
> Mark Knopfler
> Gino Vanelli
> Queen
> Carlos Santana

Favoriete componisten:
> Rachmaninov
> Mozart
> Tschaikovsky